Na Parijs en Hamburg gaan er in het komend Pinksterweekend ook Roparun-teams van start in Almelo. Vanaf dit jaar biedt de Roparun op de Duitslandroute een halve Roparun aan. Daarmee wil de organisatie méér teams aan het evenement verbinden en zo méér geld inzamelen voor de doelen van Roparun.

Met een derde route wil de organisatie een oplossing bieden voor potentiele deelnemers en teams, voor wie een hele Roparun organisatorisch en praktisch nog niet haalbaar is.

Roparun-directeur Wiljan Vloet: “Met de halve Roparun willen we een nieuwe groep deelnemers aanspreken voor wie de héle Roparun organisatorisch of qua afstand nog een brug te ver is. Het is zonde dat zij nu helemaal niet aanhaken. Hoe meer deelnemende teams we hebben, hoe hoger immers het eindbedrag wordt. Daarmee kunnen we dan meer doelen steunen die het leven van mensen met kanker veraangenamen.”

Momenteel wordt gewerkt aan de exacte invulling van ‘de halve’. Vanaf de start gaan deelnemers zo snel mogelijk de bestaande route volgen. Daar gaan zij langs dezelfde doorkomsten en checkpoints als de teams die in Hamburg zijn begonnen. Zij finishen ook gewoon met alle andere teams op de Binnenrotte.

De totale afstand van een derde route zal ongeveer 245 kilometer bedragen. Waar de reguliere teams op zaterdagochtend starten, beginnen de deelnemers voor deze halve route op zondagmiddag.

De Roparun is een non-stop estafetteloop vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers lopen en fietsen, in teamverband, om het leven van mensen met kanker waar mogelijk te veraangenamen.