Freek kwam gezellig even bij ons langs. Freek zit tijdens de Roparun bij het ACT, het Algemeen Coördinatie Team. Het ACT zit in Schiedam gevestigd en kan je bellen als je run toch iets anders verloopt dan verwacht. Dit kan gaan over gezondheid, voertuigen en andere zaken. Bijvoorbeeld dat de accu van je auto leeg is of teams die de lichtgevende hesjes vergeten zijn die je s ’nachts verplicht aan moet doen. De grootste taak van het ACT op dat moment is improviseren. Op dat moment moet je iets verzonnen worden hoe je dat team kan helpen. Je kan moeilijk even naar het team toe rijden en de hesjes brengen. Dus je moet wat anders verzin. Het team dat de hesjes vergeten waren kunnen overleggen met andere teams of vragen of ze misschien een aantal hesjes te veel hebben. Het ACT heeft vaak ook weinig tijd en moet direct reageren.
Alle teams hoop elk jaar dat ze niet in aanraking komen met het ACT, maar als er iets mis is, zijn ze heel erg dankbaar dat het ACT leden er zijn en dat ze altijd kunnen bellen.