Voor dat de teams op pad gaan op hun avontuur van Parijs naar Rotterdam stond er zaterdag één belangrijk punt op het programma, de start. Maar wat gaat er allemaal aan vooraf en hoe werkt het?

De aanloop naar de start begint met de binnenkomst van de teams op het terrein. De teams komen binnen op het terrein en worden ontvangen door een ontvangstcomité die hen met een motor begeleiden naar een plek om hun kampement op te zetten.  Hier kunnen ze de laatste voorbereidingen treffen voor de lange tocht die ze nog voor de boeg hebben.

Om te zorgen dat alle teams er zijn en klaar staan moeten de teams zich aanmelden. Dit kan bij de infobalie waar de teams hartelijk worden ontvangen. De teams moeten 2 uur vóór de start melden dat ze op het terrein zijn en een half uur van te voren om te laten weten dat ze klaar staan.

Bij de start zelf is een grote aftelklok te vinden. Deze aftelklok telt steeds 5 minuten af naar 0, waarbij het promoteam de laatste tien tellen uit volle borst mee aftelt. Elke 5 minuten starten er 4 teams. Welke teams er starten is ook te zien op een groot scherm dat naast de aftelklok staat.

Onder luid applaus van alle vrijwilligers en teams die langs de start staan beginnen ze aan hét avontuur voor het leven!

Beeldrechten: Roparun.