Stichting Roparun heeft donderdagavond de Rotterdam Promotieprijs 2017 in ontvangst mogen nemen. In de Burgerzaal van het stadhuis in Rotterdam werd deze prijs door burgemeester Ahmed Aboutaleb overhandigd. De prijs is een initiatief van Rotterdam Promotieprijs en Club 25.

De jury is in het rapport zeer positief over de Roparun en haar werkwijze: “Roparun staat voor een menselijk, warm Rotterdam. Rotterdam staat voor een stad waarin talloze mensen vrijwillig actief zijn voor het welzijn van hun medemens. Voor een stad waarin saamhorigheid en samenwerking vanzelfsprekende waarden zijn. Met de Roparun laat die rauwe grote stad Rotterdam zijn zachte kant, zijn hart zien.”

In een toespraak vertelde Aboutaleb over zijn band met Roparun en het plezier dat hij beleeft als op Tweede Pinksterdag de teams de finish in Rotterdam bereiken. Na de Rotterdamse burgervader was het professor J.W. Oosterhuis die een lofrede mocht houden over de Roparun. Hij stond stil bij de 27 jaar dat het evenement al deel uit maakt van Rotterdam en hoe hij waardering heeft voor de vrijwilligers die zich al jaren inzetten.

Beeldrechten: Ton van den Bosch.