Theo Quaijtaal, directeur (a.i.) van de Stichting Roparun, heeft in de eerste maand van 2018 een bezoek gebracht aan Hospice Lansingerland. De reden hiervoor was het overhandigen van een gift t.w.v. € 25.000,- voor de noodzakelijk aanschaf van speciale matrassen voor zeven gastenkamers. Geertjan Ouwendijk, bestuurslid van de St. Vrienden van hospice Lansingerland heeft de stichting Roparun hiervoor benaderd om te helpen dit mogelijk te maken.

”Een dergelijke aanschaf past niet binnen de normale exploitatiekosten”, vertelt Ouwendijk. ”Daarom zijn en blijven wij financieel afhankelijk van giften en donaties. Wij zijn daarom erg verheugd met deze gift!”

Naast de zeven speciale anti doorlig-matrassen met heeft Stichting Roparun vier pompen gefinancierd. Hiermee is de druk in de matrassen individueel aan te passen aan de behoeften van de terminale patiënten in het hospice. Het comfort voor de gasten is hierdoor aanzienlijk toegenomen.

Na een rondleiding door Brigitte de Jong (manager en coördinator van Hospice Lansingerland) was Theo Quaijtaal erg onder de indruk. Niet alleen van het mooie werk wat wordt verricht en het fraaie complex maar bovenal was hij aangenaam verrast door de fijne sfeer en het aantal vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken.

Beeldrechten: Stichting Roparun.