Veel vrijwilligers en deelnemers van de Roparun nemen zo min mogelijk mee naar Parijs of Hamburg. Immers, hoe meer je meeneemt, hoe meer opslagruimte dit in beslag neemt en hoe meer je moet sjouwen.

Voor Roparunradio-verslaggever Paul Harthoorn is dit allemaal geen probleem. Schoonheid boven alles. In 2017 nam Paul zijn föhn mee naar Parijs. Daar maakten diverse deelnemers en vrijwilligers dankbaar gebruik van. Behalve Paul bleek niemand op het startterrein in Parijs een föhn bij zich te hebben. Bij de Roparunradio-camper stond, nadat de aanwezigheid ervan zich als een lopend vuurtje over het terrein verspreidde, een wachtrij om gebruik te maken van Pauls föhn.

De grote vraag voor de aankomende editie: neemt Paul zijn föhn weer mee naar Parijs? Wellicht moet hij voor elke uitleenbeurt één euro vragen en dat doneren aan de Roparun.